רישיון יצרן – מה החשיבות שלו ואיך ניתן להשיג אותו?

תוכן עניינים

כשאנו מדברים על רישוי עסקים באופן כללי, אחד התהליכים היותר מורכבים מחד אך נחוצים בהחלט מאידך הוא תהליך קבלת רישיון יצרן.

ככלל, מדובר בתהליך המאשר לכל בעל עסק המייצר מוצר כלשהו (בעיקר בתחום המזון),

או אפילו עורך שינויים כאלו ואחרים במוצר קיים ולבסוף משווק אותם כמובן, לעשות כך.

כל זה נעשה באמצעות מספר צעדים והליכים בירוקרטיים מסוימים אותם מחויב בעל העסק ליישם וכך הוא מקבל את זכאותו לרישיון יצרן.

למרבה הצער, בעלי עסקים רבים המנהלים עסק העוסק בייצור כלל לא מודעים לחשיבות הגדולה שברישיון היצרן ובעיקר לחובה החוקית להיות בעל רישיון יצרן.

במצבים כאלה הם חשופים לתביעות ואף לסגירת העסק שלהם לצמיתות ואין ספק כי מדובר במצב שרצוי מאד להמנע ממנו.

בואו ננסה להבין יחד מה המשמעות של רישיון היצרן, מיהם בעלי העסקים הנדרשים לרישיון הזה ומה התהליך הכרוך בהוצאת הרישיון.

משרד אדריכלים בל אהרוני מתמחה בליווי בעלי העסקים בתהליך הוצאת רישיון היצרן עם עשרות לקוחות מרוצים שכבר השתלבו בתעשייה במהירות ובצורה חלקה לאחר הסיוע המקצועי שלנו.

אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם מהנדס מזון מקצועי עם ניסיון ארוך שנים בהנפקת רישיונות יצרן.

מהו רישיון יצרן ?

ובכן, רישיון היצרן הוא למעשה רישיון שניתן לבעלי עסקים העוסקים בתחום של ייצור, עיבוד, אחסון ושיווק מזון.

רישיון היצרן ניתן לעסקים כדוגמת מסעדות, בתי קפה וברים למיניהם, הנדרשים לרישיון עסק, ובעיקר לעסקים שעוסקים בייצור ושיווק מזון לתעשייה.

את רישיון היצרן מחוייבים להוציא העסקים העומדים בקריטריונים.

רישיון היצרן איננו מחליף את הצורך ברישיון עסק, אלא נדרש בנוסף.

כאמור, מי שאיננו מחזיק ברישיון יצרן כנדרש על פי חוק חשוף לקנסות ואפילו לסגירה לצמיתות של העסק.

מדובר בתהליך מורכב אמנם, אך מומלץ בכל לשון של בקשה לטפל בו במהרה ובשום אופן לא להזניחו.

מדוע יש צורך ברישיון יצרן ?

בראש ובראשונה ולפני שנדבר על הראציונל שעומד מאחורי הדבר הזה שנקרא רישיון יצרן,

חשוב להבהיר כי מדובר בדרישה חוקית שאינה משתמעת לשני פנים לעסקים המחויבים בכך.

על כן במידה ואתם נדרשים ברישיון יצרן, הקפידו לטפל בנושא במהרה ולמלא אחר השלבים הנדרשים על מנת לקבל את הרישיון.

מטרתו העיקרית של רישיון היצרן למעשה היא להבטיח כי עסק מתנהל כשורה ועל פי התקנים המתאימים מבחינה תברואתית.

חשוב לדעת כי גופים ממשלתיים למשל, דורשים במקרים הצגה של רישיון יצרן מבעל העסק כתנאי לתחילת העבודה עמו.

מי מספק את רישיון היצרן ?

רישיון היצרן ניתן על ידי אגף המזון במשרד הבריאות לאחר הבדיקות הנדרשות אותן נפרט בהמשך.

זאת בניגוד לרישיון עסקים הניתן על ידי הרשויות המקומיות ללא קשר של גורמים ממשלתיים.

רישיון היצרן ניתן אך ורק לאחר שהוגשו כל האישורים המתאימים ולאחר שנתקבל רישיון עסק מטעם הרשות המקומית.

מי צריך שיהיה ברשותו רישיון יצרן ?

על פי ההגדרה היבשה, כל מי שעוסק בין אם בעצמו או דרך העסקת עובדים,

או הפעלת אנשים אחרים בייצור מוצר כלשהו, בשינוי טיבו, שינוי האיכות שלו, או שינוי האריזה.

מתוך כך ניתן להבין כי כל עסק כמו מסעדה, בר או מזנון המגיש אוכל נדרש ברישיון יצרן, אם כי לא כך הדבר.

אמנם ישנן מסעדות אשר נדרשות ברישיון יצרן, אך לרוב מדובר במפעלים המספקים חומרי גלם לתעשייה המזון, מפעלים העוסקים באריזה, אחסון, קירור או עיבוד של מזון או כאלו המשווקים מוצרי מזון מוגמרים.

בכל מקרה אם בבעלותכם או בניהולכם עסק כלשהו בתחום המזון,

החובה לברר אם אתם אכן נדרשים ברישיון יצרן היא לגמרי עליכם, אל תשאירו את הנקודה החשובה הזאת לרגע האחרון.

כיצד להשיג רישיון יצרן ?

השלב הראשון בדרך לקבלת רישיון יצרן הוא כאמור קבלה של רישיון עסק אותו נדרש לקבל כל עסק מהרשות המקומית בתחומה הוא נמצא.

לאחר מכן, ישנה סדרה של צעדים הכוללת מספר אישורים שיש להשיג לצד צעדים פיזיים שיש לעשות בעסק אשר לאחר השלמתה,

ניתן להגיש את הבקשה לקבלת רישיון יצרן לגורמים המטפלים במשרד הבריאות.

אנו במשרד אדריכלים בל אהרוני מלווים כבר שנים רבות עסקים בתהליך הוצאת רישיון היצרן.

התהליך מתחיל קודם בפגישה שלנו אתכם בה נרצה לשמוע מכם את הפרטים המלאים על אופי העסק,

מהותו ופרטים טכניים מלאים על תפעולו.

בהמשך נערוך מדידות מקיפות של שטח העסק ונבדוק התנגדויות פוטנציאליות אל מול מחלקת בנייה ותכנון.

אנו נכין בעבורכם את המסמך המכונה "פרשה טכנית" המפרט לעומק את שלבי הייצור וההכנה של המזון והפירוט על דרכי העבודה של העסק או המפעל,

כמו גם על התהליכים הסניטריים שנדריך אתכם לעשות את מנת שהרישיון אכן יקבל תוקף ממשרד הבריאות. 

בהמשך הדרך אנו נדאג להעביר את הבקשות והמסמכים הנדרשים לכל הגורמים הרלוונטיים,

נכין את הבקשה המפורטת להגשה למשרד הבריאות ובמידה ויהיו ליקויים בביקורת הראשונה,

נחזור ונטפל בהם לקראת הביקורת הבא, עד לשלב בו תקבלו את רישיון היצרן ותוכלו לצאת לדרככם המקצועית.

אנו מזכירים כי מעבר לעובדה הפשוטה שרישיון היצרן הוא חובה חוקית לכל דבר ודרישה ברורה ממשרד הבריאות לעסקים שונים בענף המזון,

רישיון היצרן מבטיח את איכות התוצרת שתצא תחת העסק שלכם,

את בריאות ושלום הלקוחות שלכם ולא פחות חשוב מכך, את היושרה המקצועית והשם שלכם בענף.

אם אתם לא בטוחים שאתם נדרשים לרישיון יצרן,

אם אתם יודעים שאתם נדרשים לרישיון ולא יודעים כיצד להתחיל ואפילו אם אתם מעוניינים בייעוץ כלשהו הקשור בתהליך,

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שלב ולעזור לכם לצלוח את התהליך הזה במהרה תוך התנהלות יעילה ועניינית אל מול הרשויות והגורמים הרלוונטיים.

שתף פוסט

עוד מאמרים

הדרך להגשמת החלום העיצובי שלכם מתחילה כאן

קטגוריות

פוסטים קשורים