מדוע חשוב לעשות תכנון מטבח תעשייתי נכון ?

תוכן עניינים

כל מי שנכח אי פעם באירוע חברתי כלשהו או שהזמין בעצמו שירותי הסעדה וקייטרינג, נוכח לדעת כי מדובר באופרציה מורכבת ולא פשוטה כלל. כשמדובר בעסק שכזה יש צורך לעמוד בדרישות מחמירות ביותר שנקבעו לפי חוק רישוי עסקים ומשתנות מרשות מקומית לאחרת לתכנון של תכנון מטבח תעשייתי. 

לרוב, אלו שלהם יש צורך בתכנון מטבח תעשייתי, הם עסקים קטנים וביתיים המעוניינים לגדול ולהתרחב ומתוך כך נדרשים לשטח גדול יותר ותשתיות מקיפות יותר על מנת לעשות כך או כאלה שעדיין לא יצאו לדרך ומתכננים מראש עסק בסדר גודל שכזה. אם גם אתם בעלי עסקים לקראת התרחבות שכזאת או פתיחה של עסק חדש, חשוב שתדעו שתכנון מטבח תעשייתי הוא אחד הצעדים החשובים, אם לא החשוב שבהם אותו תידרשו לקחת. נסביר כאן בהרחבה על התהליך והמשמעויות השונות שלו, אך רגע לפני נאמר כי אנו במשרד אדריכלים בל אהרוני, נשמח ללוות אתכם בכל השלבים בתהליך ולדאוג לכם לתכנון, הקמה ותפעול בירוקרטי מקדים של המטבח.

באמתחתנו ניסיון רב בתכנון והקמה של מטבחים תעשייתיים ואנו קוראים לכל בעלי עסקים להיעזר בנו ולעשות בצורה נבונה ומקצועית, בהתאם לדרישות הקבועות בחוק ובדרך שתתן לכם הרבה שקט נפשי להמשך הפעילות. צרו קשר עוד היום ונשמח להסביר לכם לעומק בדיוק איך כל הדבר הזה עובד. 

מי נדרש לתכנון והקמה של מטבח תעשייתי?

ככלל, חשוב להבין כי התשובה לשאלה הזאת משתנה בהתאם לדרישות של כל רשות מקומית על סמך הרישיונות וההיתרים השונים אותם היא דורשת ובעצם כך ישנה חשיבות גדולה למיקום העסק, אך ניתן בהחלט לשרטט קווים מנחים לעסקים הנדרשים בתכנון מטבח תעשייתי.

כשאנו מדברים על מטבח תעשייתי, בניגוד למטבחים של עסקים קטנים כמו ברים ומסעדות למשל, אנו מדברים על מטבח גדול, המצריך ככזה תשתיות מסוימות, עמידה בדרישות תברואה כאלה ואחרות ובתקני בטיחות משתנים והגדרות ברורות מבחינת המפרט האדריכלי. ברוב המקרים מדובר במטבחים גדולים המספקים שירותי הסעדה כמו למשל חברות קייטרינג המייצרות מזון מוכן לייצוא, אולמות וגני אירועים מסוגים שונים או חדרי אוכל של ארגונים כאלה ואחרים. חשוב לדעת כי מטבח תעשייתי איכותי המתוכנן ובנוי בצורה נכונה הוא למעשה עמוד התווך של עסקים מהסוג הזה ובעצם כך מדובר בדבר מה בו יש להשקיע רבות.

רישוי עסקים – מי חייב בו ואיך ניתן לקבל אותו

איך מתבצע התהליך של תכנון והקמה של מטבח תעשייתי?

באופן כללי ולמען הסדר הטוב וההבנה של הדברים, ניתן לחלק באופן את תהליך התכנון וההקמה של מטבח תעשייתי לשני חלקים. עם זאת חשוב להבין ששני החלקים שזורים האחד בשני ועל מנת להקים מטבח תעשייתי ראוי בהתאם לדרישות, יש לנהל את שני החלקים במקביל ובאופו חופף. 

תכנון אדריכלי – למעשה השלב הטכני של תכנון המטבח. התכנון האדריכלי נעשה כמובן בהתאמה מלאה לצרכי המקום. יש לקחת בחשבון את היקף הפעילות ובעצם את כמות המזון המשוערת שעתידה לצאת תחת העסק ובהתאם לכך לתכנן בקפידה את החלקים השונים. יש לקחת בחשבון משתנים רבים, כמו למשל אם מדובר במטבח הכשר שמטרתו לייצר מזון חלבי ובשרי כאחד, מה שמצריך הקמה כפולה למעשה והפרדה בהתאם לחוקי ההלכה. בנוסף, יש לתכנן חלקים שונים שלאו דווקא קשורים בפעילות המטבח השוטפת כמו תשתיות סניטריות וכן הלאה. שימו לב שאת כל הדברים הללו יש לתכנן בהתאם ועל פי הדרישות לרישוי עסקים ורישיון יצרן במידה ואכן הוא נדרש. 

תהליכים בירוקרטיים בתכנון מטבח תעשייתי

כאמור, תפעול של מטבח תעשייתי מצריך רישיון עסק ובמרבית המקרים גם רישיון יצרן, עליהם תוכלו לקרוא בהרחבה. אלו כמה מהדברים שעל פי הגדרות רישוי עסקים נדרש ממטבח תעשייתי:

  • פתחי אוורור שמטרתם לאפשר תחלופה מספקת של אוויר ומנדפים שמטרתם לקלוט ולסלק אדי בישול ועשן מזיק.
  • איטום ורישות מלא של כלל החלונות, הדלתות והפתחים במטבח. 
  • על צנרת המטבח להיות נסתרת לעין ובשום אופן לא חשופה בשום צורה שהיא. כמו כן חייבת להיות תשתית למים חמים ומים קרים בנפרד. 
  • ריצוף המטבח צריך להיות שלם לחלוטין וללא שקעים כלשהם וכמו כן חובה ליצור שיפוע הולם שיאפשר מעבר מלא של מים אל תעלת ניקוז מרושתת. 
  • חובה על הפרדת שומנים ומניעה מוחלטת של שפיכתם וסילוקם למערכת הניקוז המרכזית. 
  • הקירות החיצוניים של המטבח חייבים להיות עשויים מחומר קשיח כמו בטון או לבנים מסוגים שונים. קירות פנימיים יכולים להיבנות בסוגים שונים של בנייה קלה כמו קירות גבס.
  • חובה של חיפויי קרמיקה בכלל הקירות עד לגובה מינימלי של 2 מטרים מגובה הרצפה. 
  • התקנה של מיכלי פסולת ומערכות לסילוק פסולת.
  • דרך גישה מרוצפת לגישה נוחה ומהירה לפחי אשפה חיצוניים. 
  • על משטחים ואזורים המשמשים להכנה, אחסון או ייצור של המזון להיות נטולי חומרים רעילים.  

אלו הן רק דוגמאות ספורות לדברים הנדרשים בהקמת מטבח תעשייתי ויש לזכור כי ההגדרות משתנות כמובן בהתאם לסוג העסק ולדרישות הייחודיות שקובעת כל רשות מקומית. מתוך כך ניתן להבין שהתכנון האדריכלי של מטבח תעשייתי הוא רק נדבך אחד בעניין, אמנם נדבך חשוב ומשמעותי אך כזה שמצריך עבודה קפדנית ומתואמת שיודעת לקחת בחשבון את כלל הדרישות וההגבלות. 

רישיון יצרן – מה החשיבות שלו ואיך ניתן להשיג אותו?

מדוע לבחור במקצוענים בלבד?

כפי שניתן לראות, תכנון והקמה של מטבחים תעשייתיים היא לב העניין בעסקים מסוג זה. לכן, חשוב לעשות את זה בצורה המקצועית והיעילה ביותר, הן מבחינת התכנון האדריכלי והן בהיבט הבירוקרטי שבדבר.

משרד אדריכלים בל אהרוני ישמח ללוות אתכם בכל שלבי התהליך, לתכנן ולהקים ביחד אתכם את המטבח התעשייתי שעונה על דרישות העסק שלכם, ולהקל לכם בכל מה שקשור בהליכי הרישוי השונים הנדרשים. צרו קשר עוד היום ותגלו בהקדם איך אפשר להתחיל לרוץ עם העסק במהירות ובלי כאבי ראש מיותרים. 

רישיון עסק – המדריך המלא

שתף פוסט

עוד מאמרים

הדרך להגשמת החלום העיצובי שלכם מתחילה כאן

קטגוריות

פוסטים קשורים