תכנון מטבחים מוסדיים – מדוע הוא חשוב ואיך תעשו זאת נכון

תוכן עניינים

שלא יהיה שום ספק, תכנון מטבחים מוסדיים הוא שונה בתכליתו מתכנון של מטבח בעסק מזון קטן או מסעדות בקנה מידה זעיר ובוודאי שהוא שונה בתכלית מתכנון של מטבח ביתי.

מוסדות בקנה מידה גדול נדרשים לעמוד בסטנדרטים מחמירים וברורים על מנת לעמוד בדרישות התברואה, זאת על מנת להבטיח את בריאות הציבור והעובדים בעסק בכל שלב.

תכנון מטבח מוסדי הוא תהליך אדריכלי מפורט, בו נלקחים בחשבון ההיבטים השונים הנקודתיים לכל עסק לגבי הדרך בה מוגש או מעובד המזון, תוך שימת דגש על נקודות התורפה והבעיות התברואתיות שעשויות לצוץ בדרך. תכנון ראוי ומקצועי של מטבח מוסדי, הוא הדרך הבטוחה ביותר ולמעשה היחידה, להבטיח התנהלות תקינה של המוסד ושמירה על בריאות הציבור. 

בשנים האחרונות, תכנן משרד אדריכלים בל אהרוני בהצלחה רבה מטבחים מוסדיים רבים. דרך כך, רכשנו ניסיון עשיר בכל שלבי התהליך ואנו מכירים לעומק את הדרישות הקטנות ביותר בדרך, כמו גם את ההתנגדויות הצפויות לעלות ואת האתגרים האדריכליים האפשריים. אנו ממליצים לכל מי שנדרש בתכנון של מטבח למוסד כזה או אחר, לבחור במומחיות ובמקצועיות של מי שכבר עשה את זה, וחלילה לא לבחור בגורם חסר ניסיון או כזה שאינו מוסמך. נשמח לעמוד לשירותכם בכל שלב וללוות אתכם בדרך לתכנון מטבח מוסדי ברמה גבוהה וחסרת פשרות. 

כעת, ננסה להסביר יותר לעומק מה בעצם אומר התהליך של תכנון מטבחים מוסדיים ואיך ניתן לעבור אותו בהצלחה.  

מהו תכנון מטבחים מוסדיים ובמה שונה התכנון שלו?

בניגוד למטבחים ביתיים ואפילו למטבחים בעסקי מזון קטנים, מטבח מוסדי הוא כזה שמאופיין בייצור גבוה ועל כן מחייב תשתיות מתאימות, איזורי עבודה נרחבים ותכנון מעמיק וקפדני של כל חלקיו. מעבר לכך כי תכנון מטבח מוסדי מקצועי הוא דרישה של רשויות המקומיות, כל מי שמפעיל מוסד כזה צריך לדעת כי התכנון הנכון חייב להיעשות לא רק בשם השמירה על החוק, אלא מתוך הכרח אמיתי לדאוג לבריאות הלקוחות ולבריאות העובדים. 

רישיון עסק מזון – כל מה שצריך לדעת לקראת פתיחת עסק!

מהם הקריטריונים לתכנון מטבח מוסדי?

כפי שציינו, מטבח מוסדי נדרש לעמוד בקריטריונים מסוימים מחמירים במיוחד. לשם כך, יש צורך בתכנון אדריכלי מדויק שיודע לקחת אותם בחשבון ולשלב ביניהם בצורה חכמה ונכונה. אלו הן הדרישות לפיהן חייב להיות מטבח מוסדי מתוכנן:

  • צרכי העסק: ראשית, יש להבין במדויק מה הצרכים של העסק. מה ההיקפים והכמויות של המזון שהוא עתיד לייצר, איך נעשה חלוקת או הפצת המזון והאם הוא נדרש להיערכות לישיבת הלקוחות במקום או יעבוד בשיטה של ייצוא בלבד. 
  • הפרדה ברורה בין חלקי המטבח: במטרה למנוע קלקול של מזון שיגיע בסופו של דבר אל מי שצורך אותו, הדרישות מחייבות הפרדה ברורה בין החלקים השונים של המטבח ובכללה הפרדה בין אזור הייצור לאזור ההגשה, הפרדה בין אזור האחסון לאזור שטיפת הלכים ולמעשה הפרדה ברורה בין כל החלקים השונים בפס הייצור בהם עובר המזון. 
  • טמפרטורה ואחסון: על מנת לשמור איכות המזון בכל העת, תכנון מטבח מוסדי מחייב תכנון והקמה של אזור אחסון מוגדר וברור. על האיזור הזה להיות בטמפרטורה המתאימה לשמירה על טריות ואיכות המזון המאוחסן הבו ובמידת הצור בהתאם לסוג המזון, יש להתקין חלקים שמטרתם לקרר את המזון. כמו כן נדרשת התקנה של מדי טמפרטורה ובדיקה מתמדת של הטמפרטורה במקום. 
  • ניקיון וסניטציה: מעבר להפרדה הנדרשת, מטבח מוסדי חייב לעמוד בתקנים מחמירים ביותר של משרד התברואה ושל הליך רישיון עסק מזון. מתוך כך ובהתאם לסוג העסק ולהקיף העבודה, יש לתכנן את המטבח בצורה מסוימת שתבטיח סניטציה ראויה כמו מערכות ניקוז מתקדמות ופתרונות סטרליזציה. 
  • בטיחות וגהות: ברוב המכריע של המטבחים המוסדיים נעשה שימוש נרחב באש גלויה, במכשירים חשמליים עם צריכה מרובה ובתנורים המייצרים חום רב. מטבח מוסדי נדרש באישורים רבים מגופים שונים על כך שהוא עומד בכללי הבטיחות הנדרשים, ובהתאם לכך יש לתכנן אותו בהתאם לכללים הנדרשים ותוך תכנון מעמיק של פיזור התשתיות. 
  • עבודה מול ספקים: חשוב מאד לדעת מטבח מוסדי מחויב ברכישת חומרי גלם אך ורק מעסק בעל רישיון יצרן בתוקף. 

רישוי עסקים – מי חייב בו ואיך ניתן לקבל אותו

מדוע לבחור במשרד אדריכלים בל אהרוני לתכנון מטבחים מוסדיים?

חשוב להבין כי תכנון מטבחים מוסדיים הוא אינו תהליך אדריכלי גרידא. מדובר בהליך בירוקרטי המחייב דין ודברים ותקשורת מרובה עם הרשויות המקומיות, הגורמים המאשרים וגורמים נוספים רבים. במרבית המוסדות, המבטח הוא חלק מהותי ומשמעותי ויש שהוא חיוני למדי לפתיחת העסק מלכתחילה. מי שבוחר בשירותים אדריכליים שלא יודעים לקחת בחשבון את כל החלק הבירוקרטי שסובב את העניין צפויים לקשיים רבים. מנגד, מי שבוחר במי שמתמחה בחלקים הבירוקרטיים בלבד, צפוי לקשיים רבים בפן האדריכלי של התהליך.

לכן, הדרך הנכונה והבטוחה ביותר, היא לבחור במי שבקיא לעומק בהיבטים הבירוקרטיים של התהליך, שמכיר את הגורמים השונים מולם צריך להתנהל ושיודע לזרז את התהליכים ככל שניתן. בנוסף, רצוי מאד שאותו גורם יהיה גוף אדריכלי מוסמך שיודע לייעץ על השינויים והשיפוצים הנדרשים וגם להוציא אותם לפועל במהרה במידת הצורך והרצון של הלקוח.

רישיון יצרן – מה החשיבות שלו ואיך ניתן להשיג אותו?

תכנון מטבחים מוסדיים – אל תתפשרו!

משרד אדריכלים בל אהרוני יודע לתת בדיוק את השירות הזה בצורה המקיפה והמקצועית ביותר. בסיוע של מהנדס המזון, האדריכלים המנוסים והמומחים המשפטיים בצוות שלנו, אנו יודעים לתת את השירות המקיף ביותר של תכנון מטבח מוסדי ולקחת בחשבון את הדרישות, החל מהתכנון האדריכלי הנדרש, דרך החלקים הטכניים של הגשת המסמכים והתפעול מול הרשויות ועד לעריכת השינויים הנדרשים בהתאם לדרישות הגורמים השונים. 

צרו איתנו קשר עוד היום ונשמח לענות על כל השאלה, לכוון אתם וללוות אתכם מקרוב בכל התהליך.

רישיון עסק – המדריך המלא

שתף פוסט

עוד מאמרים

הדרך להגשמת החלום העיצובי שלכם מתחילה כאן

קטגוריות

פוסטים קשורים